eh makelaardij

3 tips om je eigen loodgietersklus op te lossen

Geplaatst op

Ben je klaar om een doe-het-zelf sanitair expert te worden, of in ieder geval iemand die de kleine loodgietersproblemen die zich voordoen kan oplossen? We geven je graag wat tips. Mocht je de klus toch niet aandurven en laat je het liever over aan een loodgieter in Amsterdam? Bel dan de loodgieters van amsterdamsesnelservice.nl eens op.

Wees niet bang om onderdelen te vervangen

Het uit elkaar halen van leidingen onder je wastafel of douche kan leiden tot rommelige problemen als je een fout maakt, maar het voordeel is dat je weinig dingen echt kunt beschadigen of kapot kunt maken bij het vervangen van bijvoorbeeld de flapper van je toilet. Versleten flappers zijn een veel voorkomende oorzaak van lekken tussen de toilettank en de toiletpot. Bij toiletten met een spoelbak is de klus makkelijk te klaren. Op internet vind je precies hoe je dit moet doen. 

Ontstop je afvoer met een ‘drain snake’

De volgende keer dat het water in je wasbak langzaam wegloopt, koop dan geen dure, chemische afvoerreinigers, maar ontstop de afvoer met een ‘drain snake.’ Steek de slang in je afvoerpijp en trek hem er vervolgens weer uit met (hopelijk) de oorzaak van je verstopping eraan. Als je geen ‘drain snake’ wilt of kunt gebruiken, probeer dan om met een stofzuiger – die je speciaal mag gebruiken voor nattigheid – de verstopping er uit te zuigen.

Wat te doen bij een verstopte douchekop?

Is je douchekop verstopt? Leg hem dan ongeveer een uur in een badje met warm water en azijn. Gebruik vervolgens een kleine borstel om (losgekomen) viezigheid van je douchekop af te schrobben. 

Lekt je douchekop? Probeer dit dan op te lossen met draad tape. Koppel je douchekop los en tape de draden nog extra aan elkaar vast. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden