eh makelaardij

3 tips voor het voorbereiden van metaal of metaalverf

Geplaatst op

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo ook bij het verven van je metalen, hek of deur. Door het metaal goed voor te bereiden verleng je de kwaliteit en de levensduur van de metaalcoating. Zonder de juiste voorbereiding zullen zelfs de meest geavanceerde en duurste metaalcoatingtechnologieën falen. We geven je graag tips voor de perfecte voorbereiding van het metaal of de metaalverf

Maak het metaal schoon

De eerste stop is het schoonmaken van het (nieuwe) metaal dat je wilt gaan verven. Je kunt het metaal het beste schoonmaken met minerale spiritus om vet van het metaal af te krijgen. Vervolgens raden we aan om een roestwerende primer aan te brengen voordat je met metaalverf aan de gang gaat. 

Voor hekwerken, deuren en andere metalen voorwerpen die al een keer geverfd zijn en in goede staat verkeren raden we aan: het stof te verwijderen met een droge en schone doek en vervolgens het metaal licht te schuren. Maak daarna het metaal schoon met een minerale spiritus.  

Verwijder los gebladderd schilderwerk

Als de oude verf van het metaal in slechte staat is kun je deze het beste verwijderen met een borstel, door dit te schuren of de oude verf er af te schrapen. Vaak is dit een erg tijdrovende klus, daarom gebruikt men hier vaak elektrische tools voor. Een nadeel bij het gebruiken van elektrisch gereedschap is dat ze het metaal kunnen polijsten, waardoor de nieuwe verflaag minder goed kan hechten. 

Verwijder roest

Bij het voorbereiden van metaal is de controle op roest belangrijk om er zeker van te zijn dat de verf zich goed aan het oppervlak gaat hechten. Om licht geroeste metalen oppervlakken weer in hun oorspronkelijke staat te herstellen, gebruik je een borstel om loszittende roest te verwijderen, het gebied te schuren en een hoogwaardige roestwerende primer aan te brengen. Ook wel bekend als roestverwerkers, roestwerende primers kunnen worden gebruikt om verroeste plekken te bedekken en om te zetten in niet-roestende oppervlakken.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden