eh makelaardij

4 trends in 2020 voor statement banken in je woonkamer

Geplaatst op

Als het gaat om de inrichting van de woonkamer, dan is een van de belangrijkste en grootste onderdelen de bank. Groot is in deze zin te interpreteren als: het hebben van een grote decoratieve impact, fysiek groot in omvang en de kosten. Het kopen van een bank is dus niet niets. Terwijl fluwelen banken nog steeds ongelooflijk populair lijken te zijn in veel huizen, zijn er een aantal andere trends die op dit moment opduiken. 

Bruine/cognac leren banken

Bruine/cognac kleurige leren banken doen het al jaren goed. Toch zie je dat dit type bank dit jaar  weer erg populair is geworden. De bruine, lederen kleur heeft een sterk aanwezige look. We begrijpen dat dit best overweldigend kan zijn. Een goede tip bij bruine lederen banken is om echt voor de juiste stijl te gaan. Kies het juiste silhouet: strak en de wat “boxier” type bruine lederen banken doen het bijvoorbeeld erg goed in een modern interieur. Chesterfield banken ogen dan weer erg traditioneel en wat landelijk. 

De kidneyboon vormige bank 

Er komen steeds minder “typische” vormen banken op de markt. De normale hoekbank en tweezitter blijven bestaan, maar de kidneyboon vormige bank heeft zijn intrede gemaakt. Banken met een aparte vorm worden steeds hipper. Steeds meer mensen halen dan ook weer wat rondere vorm meubels in huis. Deze kidneyboon vormige banken zijn erg Art Deco-achtig en geven je woonkamer een toffe uitstraling.  

Spelen met stoffen

Naast de “standaard” leren en stoffen banken gebruiken we tegenwoordig steeds meer verschillende soorten stoffen op de bank. Zo is velvet erg populair, maar groeit de “bouclé-trend” nu langzaam. Bouclé is een geweven stof, die uitstekende lusjes heeft. Banken met dit type stof zijn vaak neutraal van kleur en past perfect in een Scandinavisch interieur. 

U-banken 

Een grote u hoekbank ziet er niet alleen trendy uit, maar zit ook nog eens supercomfortabel. Daarnaast heb je genoeg ruimte voor bezoek! Een die bank past perfect in huizen met een wat grotere woonkamer. Een kleine bank valt hier al snel in weg.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden