eh makelaardij

5 tips voor het ontwerpen van een betere kinderkamer

Geplaatst op

Het creëren van een ruimte voor je kind om te spelen, te groeien en te slapen kan een leuke ervaring zijn. Dat gezegd hebbende, kan het ook een uitdaging zijn. Een mooie, functionele kamer waar je kind jarenlang dol op zal zijn, is tenslotte een hele opgave! In deze blog geven we je advies over het inrichten en decoreren van de kinderkamer.  

Hou het simpel 

Als het om kinderkamers gaat, geldt vaak ‘less is more’. Door het decor eenvoudig te houden en het meubilair tot een minimum te beperken, creëer je meer speelruimte en krijg je een neutraal canvas dat je kind makkelijk kan bijwerken naarmate het ouder wordt. 

Ontwerp en kindvriendelijke kamer

De kamer moet natuurlijk het passen bij de lengte van je kind, dus richt het ook zo in. Een knus bed op de vloer en een lage tafel met kinderstoelen bieden een comfortabel alternatief voor traditionele meubels. Lage bakken voor speelgoed en makkelijk toegankelijke open rekken zullen zelfverantwoordelijkheid en onafhankelijkheid van het spelen stimuleren.

Focus op spelen 

Om een kamer te creëren waar je kleintje dol op zal zijn, kun je proberen je te concentreren op wat ze het liefste doen: spelen! Overweeg een krijtbord muur waar je kind zijn favoriete creaties kan laten zien. Een ingebouwde klimmuur, een glijbaan met een stapelbed of een aan de muur opgehangen basketbalnet zijn ook geweldige opties en stimuleren het spelen van je kind. 

Een plek voor je kind zelf 

Maak in de kamer plek waar je kind zich helemaal kan terugtrekken. Een leeshoekje is een goed voorbeeld om even alleen te zijn en heeft als voordeel dat je je kind aanmoedigt om uit te rusten met een goed boek! Als je niet zoveel ruimte hebt, kun je de slaapruimte van je kind hier ook goed voor gebruiken. Zorg voor een comfortabel kindermatras met een leuk dekbed.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden