eh makelaardij

7 voor- en nadelen van een pvc-vloer

Geplaatst op

Heb je net een huis gekocht en wil je de vloer vervangen? Maak je dan klaar voor een zoektocht. Er bestaan zoveel verschillende soorten vloeren die gemaakt worden met andere materialen. Ga je bijvoorbeeld voor tegels, een gietvloer, laminaat of pvc? Om je op weg te helpen lees je hier de voor- en de nadelen van een pvc vloer. Voor ieder budget is er wel een perfecte vloer beschikbaar. 

Voordeel: ze kunnen tegen een stootje

Pvc-vloeren zijn erg sterke vloeren. Ze kunnen wel tegen een stootje. Deze vloer kun je daarom prima in een ruimte leggen waar veel wordt gelopen. 

Voordeel: de vloer kan makkelijk samen met vloerverwarming en vloerverkoeling

Vloerverwarming en vloerverkoeling heb je niet voor niets. Laat pvc een van de perfecte vloeren zijn die goed samen kan met vloerverwarming en verkoeling. Pvc leidt namelijk erg goed, waardoor er zo min mogelijk warmte verloren gaat. 

Voordeel: groot assortiment pvc vloeren

Nog een groot pluspunt van een pvc vloer is dat deze verkrijgbaar is in veel verschillende soorten designs en kleuren. Je kunt ook makkelijk een houten vloer look ‘nabootsen.’ De vloer krijgt dan net als echt hout een reliëf mee, waardoor de vloer niet alleen lijkt op een houten vloer maar ook zo voelt.  

Voordeel: makkelijk te onderhouden

De pvc vloer is een van de makkelijkste vloeren om te onderhouden en schoon te houden. Een pvc vloer kan namelijk tegen water. Je kunt een pvc-vloer zelfs in de badkamer of in andere vochtige ruimtes leggen. De vloer dweilen is ook geen probleem. 

Voordeel: geluiddempend

Ook niet heel onbelangrijk is dat de vloer geluiddempend is. De (onder)buren hebben dan geen geluidsoverlast. 

Nadeel: duurder dan laminaat 

Zoals elke vloer heeft ook een pvc vloer een aantal nadelen. Budgettechnisch is een laminaat vloer vaak goedkoper dan een pvc-vloer. Wel gaat een pvc vloer langer mee, waardoor je minder snel een nieuwe vloer hoeft te kopen. 

Nadeel: Niet bestand tegen rubber

Pvc vloeren en rubber zijn geen goede match. Zorg er daarom altijd voor dat je onder rubberen pootjes van bijvoorbeeld je stoelen of kast afplakt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden