eh makelaardij

Alles wat je moet weten over een winkelverbouwing

Geplaatst op

Een nieuw pand huren kan nog best duur zijn. Daarom kun je ook kiezen voor een winkelverbouwing. Met het juiste plan kan jouw huidige winkel er gloednieuw uit zien. Maar hoe pak je zoiets aan? Lees alles over winkelverbouwing in dit artikel.

Inrichting

De inrichting van je winkel is vrijwel het belangrijkste aspect van de winkel zelf. Het moet een logische indeling zijn, maar er ook mooi uit zien. Zorg ervoor dat je een bepaalde route maakt, zodat klanten de producten makkelijk kunnen vinden en op een organische manier door de winkel bewegen. Af en toe wat verandering in je inrichting kan veelbelovend zijn, zo is er elke keer weer wat nieuws te ontdekken voor de klant. Een volledige winkelverbouwing is dan niet altijd nodig. Bij een nieuw seizoen kun je ervoor kiezen om seizoensgebonden producten vooraan te plaatsen. Zelfs met een vast assortiment is het belangrijk om veranderingen te brengen. Als klanten elke keer hetzelfde rondje lopen wordt het een beetje saai. Verder is het afstemmen op je doelgroep ook belangrijk, als je op zoek bent naar jonge en hippe bezoekers zal je winkel er ook zo uit moeten zien. 

Renovatie

Wil je toch gaan voor een volledige nieuwe look? Kies dan voor een winkelverbouwing. Een winkelverbouwing betekent niet dat je alles moet veranderen, een paar aanpassingen zijn soms al voldoende. Misschien doet een likje verf al wonderen, of betekent een winkelverbouwing voor jou dat je een paar muren doorbreekt. Kondig de winkelverbouwing tijdig aan, zodat jouw klanten weten dat er een vernieuwing aankomt. Een goede winkel bestaat uit een pand waar het licht fijn is voor het oog, zo kan een extra raam meer licht brengen. Heb je hier geen plek voor? Kies dan voor goede sfeerverlichting zodat het alsnog prettig is voor de klant. Besteed ook vooral aandacht aan de entree, dat is het eerste wat de klant ziet.

Conclusie

Vernieuwing van jouw winkel hoeft niet altijd uitgebreid te zijn. Soms is een wisseling van de looproute al voldoende. Maar indien jouw winkel nog niet matcht met de doelgroep is het goed om een plan te maken waarin je vaststelt wat er allemaal nodig is. Kijk naar licht, kleur en presentatie.

Gerelateerde berichten

Voorbeeld bericht

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim...

Lees meer

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden