eh makelaardij

Alles wat je moet weten over houten jaloezieën

Geplaatst op

Als je je nieuwe huis gaat inrichten of je raamdecoratie wilt updaten heb je erg veel keus. Om je te helpen bij het maken van een keuze vertellen we graag alles over houten jaloezieën. Houten jaloezieën zijn een ideale oplossing, voor een strakke, stoere en stijlvolle look. Daarnaast is hout erg tijdloos, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je raamdecoratie uit de mode is. 

Maar wat maakt een houten jaloezie zo bijzonder? Hoe goed functioneert het? Zal het een aanvulling zijn op de ruimte? En hoe weet je welke kleur en afwerking je moet kiezen? Vandaag gaan we door het reilen en zeilen van deze klassieke raambekleding heen en vertellen we alles wat je moet weten over houten jaloezieën en rolgordijnen. 

Hoe werken houten jaloezieën?

Houten jaloezieën zijn voorzien van een aantal horizontale “lamellen” die met elkaar verbonden zijn door een koordpullsysteem. Wanneer de lamellen volledig omhoog staan, verzamelen de lamellen zich aan de bovenkant van het raam. Hierdoor kun je weer vrij naar buiten en binnen kijken. Wanneer de houten jaloezieën zijn neergelaten en naar wens hebt gedraaid, verbergen ze het zicht van buitenaf en blokkeren ze alle zonlicht. Houten jaloezieën kan je zo hoog of zo laag laten hangen als je zelf wilt.

Wat voor soort afwerking moet ik kiezen? 

Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Dit omvat verschillende tinten vernis en beitsen, matte verf, glansverf of een eenvoudige was. Je kunt de juiste afwerking voor je ruimte bepalen door rekening te houden met de functionaliteit, het soort sfeer dat je wilt oproepen en het andere meubilair in de ruimte. Als je een warme en gezellige sfeer wilt creëren, kan een donkere vernislaag helpen om de juiste sfeer af te geven. Maar als je je huis licht, helder en fris wilt laten ogen is een witte of crèmekleurige afwerking meer geschikt. Kijk voor het aanbod van verschillende soorten goedkope houten jaloezieën op budgetraamdecoratie.nl. 

Hoe zit het met de breedte, de dikte en de val van de jaloezie?

Bij het kopen van houten jaloezieën wil je uiteraard dat deze perfect past en aansluit bij het raam. Je moet dan ook letten op de breedte, de dikte van de jaloezie en de ‘val’ van de jaloezie. Vaak kun je de jaloezieën op maat laten maken. Hoe dikker de individuele ‘lamel’ is, hoe minder je nodig hebt hoe goedkoper de jaloezie wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden