eh makelaardij

De basiselementen van een moderne kantoorinrichting

Geplaatst op

Er zijn tal van dingen die je kunt doen in een kantoor om het op te leuke en gemakkelijk te maken voor jezelf. Er zijn een aantal basiselementen te onderscheiden die in elk modern kantoor te vinden zijn. In deze blog willen we graag er meer over vertellen zodat jij ook thuis of op je werk de kantoorinrichting zo kunt maken, dat je al snel een goede workflow hebt. We nemen een aantal inspirerende tips met je door! 

Zit-sta-bureau 

Tegenwoordig is er iets nieuws bedacht om mensen te behoeden voor de negatieve effecten van teveel zitten. We hebben het hierover het: zit-sta-bureau. Dit is een bijzonder gemakkelijk bureau dat in hoogte verstelbaar is. Boven op het bureau staat gewoon een monitor en kun je werken met het toetsenbord en de muis. Het enige verschil met een gewoon bureau is dat dit bureau dus omhoog kan en je dus kan staan. Zo kun je dus variëren tussen zitten en staan als je aan het typen bent. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je een stoel hebt die ergonomisch is en dus helemaal past bij het bureau en de houding van je lichaam. Zo voorkom je verschillende blessures die werkgerelateerd zijn en ontstaan door een verkeerde zithouding. 

Natuurlijke elementen 

Het is erg belangrijk dat de sfeer in een kantoor goed is. Ook als het gaat over de kwaliteit van de lucht is het belangrijk dat je moderne kantoor hier aan voldoet. Je kunt dit relatief snel realiseren door natuurlijke elementen als planten in je kantoor te zetten. Ze zuiveren de lucht en zorgen ook voor een prettige sfeer. Bij natuurlijke elementen hoort ook voldoende zuurstof. Zorg er dus voor dat ramen en ventilatieroosters wanneer nodig openstaan, zodat er gedurende de dag verse lucht binnenkomt. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om een zuiveringsinstallatie te installeren in een gebouw. Aangezien dit best wel prijzig is, kan het zo zijn dat werkgevers eerder ertoe geneigd zijn deze aanpassingen te doen, dan dat je dit bijvoorbeeld voor je thuiskantoor zou doen. 

Een goede ICT-voorziening 

Aangezien tegenwoordig alles reilt en zeilt op basis van informatietechnologie, is het belangrijk om te zorgen dat je een goede ICT-voorziening hebt in je kantoor. Zorg er dus voor dat je een computer hebt die goed presteert, waar de software en hardware goed van zijn en up-to-date, zodat je gemakkelijk kunt samenwerken met andere mensen via het internet, dat moet je dus ook hebben, zodat je in je kantoor tot je beste werk kan komen. Niets is zo hinderlijk als een computer die constant vastloopt of telkens lang een zekere laadtijd nodig heeft. Dat kan echt je workflow flink verstieren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden