eh makelaardij

De beste manieren voor een mooie tropische tuin

Geplaatst op

Je tuin is een van de fijnste plekken om tijdens mooie, zomerse dagen te vertoeven. Hoe lekker is het dan als je tuin er ook nog is superzomers en tropische uitziet? Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je een tropische tuin aan wilt leggen.

Plan de indeling en het ontwerp van de tuin

Neem een kijkje in je tuin en haal het pen en papier tevoorschijn of gebruik wat software bij het ontwerpen van je tuin. Let op de bestaande structuren en bomen. In plaats van bomen te kappen, omring je het met planten en maak je het tot een van de hoogtepunten van je tuin, vooral als het een grote boom is. Je kunt er ook andere voorzieningen in opnemen, zoals een vijver, een eetruimte in de open lucht, en andere. Vergeet ook de wandelpaden niet.

Wandelpadden afbakenen met opsluitbanden

Wandelpaden baken je het beste af met opsluitbanden. Deze zijn noodzakelijk om je wandelpad er over een tijdje nog steeds strak bij te hebben liggen. De opsluitbanden doen letterlijk hoe ze ook heten. Ze sluiten de stenen op door middel van brede banden, waardoor ze op hun plek blijven liggen.

Speel met tropische planten

Gebladerte is erg belangrijk voor een tropische tuin. Vergeet niet dat het het uiterlijk van een natuurlijk bos nabootst, waar planten gewoon overal en altijd groeien. Dus in plaats van hier en daar plantensoorten te groeperen, laat ze elkaar overlappen of zelfs bovenop elkaar klimmen. Net zoals in een tropisch regenwoud!

Hoe exotischer de bloemen zijn, hoe beter. Hoe kleurrijker en helderder ze zijn, hoe meer je je echt in een tropische tuin zult voelen! Blijf dus niet alleen bij de gebruikelijke bloeiende planten die je in de tuin van je buurman ziet. Ga voor degenen die unieke vormen en felle kleuren hebben.

Accessoires waardoor je je in de tropen waant

Maak de look af met een prachtig beeld, een enorme rots en andere kenmerken die je in de tuin wilt plaatsen. Je kunt ook wat structuren toevoegen zoals een barretje van riet, hout of gewoon het tropische gevoel in je portiek uitbreiden door er potplanten in te zetten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden