eh makelaardij

De gave aspecten van Delft: heerlijk om er te wonen!

Geplaatst op

Er zijn legio zaken die het bijzonder maken om in Delft te wonen. De Delftenaren zijn niet voor niets trots op hun stad. In deze blog willen we je graag een beetje wegwijs maken over het reilen en zeilen in deze verschrikkelijk mooie en bijzondere stad. Lees daarom snel verder en doe je voordeel met de informatie. Laat je inspireren! 

Stad vol historische parels 

De historische zaken die je kunt bekijken in Delft zijn erg bijzonder. Je zult er zeker geen genoeg van krijgen. Wanneer je gaat wonen in de stad, dan zul je mensen de nodige tips willen geven om al het moois van de stad te gaan bekijken. Maar waar gaat het hier dan over? Je moet denk aan: 

Delfts Blauw. Dit is een type service dat al sinds de VOC-tijd gemaakt wordt. Dit is wereldberoemd en het is dan ook niet verwonderlijk dat Delft bekent staat om dit mooie servies. En het is niet zo, dat het alleen erfgoed is en te bewonderen in een museum: nee! je kunt nog steeds zien hoe dit servies gemaakt wordt. Het is echt vakmanschap. 

Het oeuvre van Johannes Vermeer. Vermeer is een wereldberoemde schilder. Zijn werk is te bewonderen over de hele wereld. Toch kun je alleen in Delft al zijn werk in een schitterend compleet overzicht bekijken. 

Delft en musea 

Delft heeft drie schitterende culturele plekken waar je de kunst in al haar schoonheid kunt bewonderen: Museum Paul Tétar van Elven, Museum Prinsenhof Delft en het Vermeer Centrum. Het eerste was in de zestiende eeuw een woonhuis, maar in de negentiende eeuw woonde er een kunstschilder en verzamelaar; aan zijn naam dankt het museum het hare. De collectie bestaat uit onder andere zeldzaam aardewerk uit China en werken van de kunstenaar. Daarnaast zijn er nog allerlei andere interessante objecten te zien die hij verzameld heeft. Het pand biedt tevens een goede indruk hoe het leven in de negentiende eeuw eruit gezien heeft.

Museum Prinsenhof Delft biedt onder andere een indrukwekkende tentoonstelling over Willem van Oranje. Een saillant detail: in het gebouw heeft de moord op deze Vader des vaderlands zich voltrokken. Dit geeft een extra lading aan deze tentoonstelling en de andere permanente en wisselende tentoonstellingen.

Tot slot raden we je sterk aan om een bezoek te brengen aan het Vermeer Centrum, omdat daar veel expertise is op het gebied van zijn werk. Dit laatste is bijvoorbeeld weer heel interessant voor studenten kunstgeschiedenis. 

Dit zijn de historische punten van Delft die zeker het noemen en uiteindelijk het bezoeken waard zijn. Natuurlijk heeft de stad nog meer dingen die historische steden van Nederland hebben, zoals een excellente horeca en romantische plekken om van te genieten. Zeker dus de moeite waard om de stoute schoenen aan te trekken en een makelaar en daarna een verhuisbedrijf in Delft te bellen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden