eh makelaardij

De leukste stadsdelen om in te wonen van Amsterdam

Geplaatst op

Amsterdam is een leuke plek om te wonen als je een echt stadsmens bent. Amsterdam heeft prachtige (grachten)panden, authentieke winkeltjes, winkels van grote concerns, natuur, water, musea, uitgaansmogelijkheden, dag attracties en een centrale ligging in Nederland. Ook zijn er voldoende openbaar vervoer mogelijkheden beschikbaar, zoals trams, bussen, metro’s,  scooters en fietsen en de pond. Amsterdam heeft dus voor ieder wat wils. Oké niet voor allemaal, als je in de ultieme stilte wilt wonen kun je beter naar een hutje op de heide. 

Amsterdam Oud zuid

Een van de duurste en meest gewilde buurt in Amsterdam is Amsterdam Oud Zuid. Je woont bij de meest dure en chique winkels in de buurt. Zo loop je makkelijk de P.C. Hoofdstraat op. In de zomer lekker door de wijk wandelen? Met het vondelpark naast je deur is dit ook zeker geen probleem. Ook vind je verschillende musea en het Koninklijk Concertgebouw in de buurt.

Amsterdam Centrum 

Wonen midden in de stad? De plek waar het allemaal gebeurt? Met leuke cafés, boetiekjes en tal van winkels naast de deur. Ideaal als je je graag tussen de mensen en de toeristen bevindt en de fiets of het OV pakt naar de gewenste locatie. Ook de populaire Jordaan vind je in dit stadsdeel. De grachtenpanden zijn erg duur, maar met een toplocatie is de prijs het dubbel en dwars waard. Benieuwd naar welke huizen er in Amsterdam beschikbaar zijn? Bekijk dan de beschikbare huizen bij makelaar Amsterdam

Amsterdam Noord

Aan de overkant van het water bij het Centraal Station van Amsterdam zie je een stukje van Amsterdam Noord liggen. In Amsterdam Noord is het wat rustiger wonen dan in de stad en Noord wordt steeds populairder en hipper. Ook heeft Noord een eigen centrum met verschillende winkels. Je hoeft dus niet per se het drukke Amsterdam Centrum in om even snel tandpasta of een leuk shirtje te kopen. Het NSDM-terrein ligt ook in Amsterdam Noord hier vindt ieder weekend wel een leuk event plaats. Wil je wel is naar Amsterdam Centrum, dan pak je snel en makkelijk de gratis pond! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden