eh makelaardij

Decoratieve gevel de blikvanger voor je nieuwbouw huis

Geplaatst op

Een huis laten bouwen is een spannend avontuur vol keuzes en creatieve mogelijkheden. Een van de meest opvallende aspecten van je nieuwe woning is de gevel. De gevel van je huis is als de omslag van een boek. Het geeft een eerste indruk en bepaalt de uitstraling. Laten we eens duiken in de wereld van gevelstijlen en ontdekken hoe je jouw huis een unieke en decoratieve uitstraling kunt geven.

Stijlen en hun impact op de uitstraling van een gevel

Je kan kiezen voor een moderne en strakke stijl met strakke lijnen, grote ramen en minimalistische elementen van glas. Of kiezen voor staal en beton voor een elegante en eenvoudige uitstraling. Daarnaast kan je kiezen voor een landelijke en warme stijl met natuurlijke materialen zoals hout en baksteen. Dit geeft een uitnodigende sfeer in een groene omgeving. Zo heeft elke stijl zijn eigen charme. Klassieke gevels, vaak gedetailleerd en symmetrisch met sierlijke elementen zoals zuilen, geven een statige en tijdloze uitstraling. Voor een stoere en robuuste look is de industriële stijl perfect. Een combinatie van ruwe materialen zoals baksteen, staal en beton zorgen voor een ideaal eigenzinnig en gedurfd design.

Bezoek showrooms en rijd langs nieuwbouw

Het kiezen van de perfecte gevel kan een uitdaging zijn, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om inspiratie op te doen. Bezoek showrooms van bouwbedrijven om verschillende gevelmaterialen en -stijlen te bekijken en de materialen aan te raken en kleuren in verschillende lichtomstandigheden te zien. Rijd langs nieuwbouwprojecten om de nieuwste trends te ontdekken en een goed beeld te krijgen van hoe verschillende stijlen in de praktijk uitpakken. Daarnaast bieden online platforms zoals Pinterest en Instagram een rijkdom aan foto’s van diverse gevelstijlen, waar je gemakkelijk een moodboard kunt samenstellen van jouw favoriete ontwerpen.

De meest gekozen metselstenen van de laatste jaren

Bakstenen blijven een populaire keuze voor gevels, maar ook hierin zien we trends. De laatste jaren zijn met name de volgende soorten metselstenen populair.

Genuanceerde bakstenen

Deze stenen hebben variaties in kleur en textuur, wat een dynamisch en levendig effect geeft aan de gevel.

Wit en lichtgrijs

Lichte kleuren geven een frisse en moderne uitstraling. Ze worden vaak gekozen bij moderne en minimalistische ontwerpen.

Terra cotta en rode tinten

Deze traditionele kleuren blijven geliefd vanwege hun warme en tijdloze uitstraling. Ze passen goed bij zowel klassieke als landelijke stijlen.

Handvorm bakstenen

Deze bakstenen hebben een ruwe en natuurlijke uitstraling, wat perfect past bij een industriële of landelijke stijl.

Jouw huis, jouw gevel, jouw stijl

Een decoratieve gevel is een essentieel onderdeel van je nieuwe huis. Of je nu kiest voor een strakke moderne uitstraling, een warme landelijke sfeer, een tijdloos klassiek ontwerp, of een robuuste industriële look, de keuze van de gevel bepaalt de eerste indruk van je woning. Laat je inspireren door showrooms, nieuwbouwprojecten en online platforms om de stijl te vinden die bij jou past.

Met deze tips en ideeën ben je goed op weg om van je huis een echte blikvanger te maken. Laat je creativiteit de vrije loop en kies een gevel die niet alleen jouw smaak weerspiegelt, maar ook de unieke uitstraling van jouw droomhuis creëert. Veel succes en vooral veel plezier met het bouwen van je nieuwe woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden