eh makelaardij

Een nieuwe tuin aanleggen in 2021? Doe inspiratie op

Geplaatst op

Het aanleggen van een nieuwe tuin kan erg moeilijk zijn, omdat er zoveel mogelijk is. In Nederland is het populair om je tuin vol te gooien met stenen, maar dat vinden we best zonde. Natuurlijk helpt het wel bij het onderhoud – want dat is er amper – maar hoe kun je trots zijn op een tuin vol tegels? Wees creatief en laat je groene vingers schitteren. Doe inspiratie op in deze blog en richt je tuin in 2021 opnieuw in.  

Bomen laten bezorgen

Het wordt steeds makkelijker om een tuin precies zo in te richten zoals je in gedachten hebt. Online kun je alles vinden wat je nodig hebt, van gereedschap en gras tot aan hele bomen. Bij bomenbezorgd.nl vind je vrijwel alle bomen die je zoekt. Een populaire boom is bijvoorbeeld de magnolia grandiflora. Deze boom komt uit de tulpenboomfamilie. Van nature komt deze boom voor in de zuidoostelijke staten van de Verenigde Staten. Hij is erg populair in parken en wordt ook vaak als laanboom aangeplant, maar ook in de tuin zal hij niet misstaan. Koop deze boom alleen als je genoeg ruimte hebt, want hij kan vrij groot worden. Het zal een waar pronkstuk zijn in je nieuwe tuin.

Hout is het nieuwe steen

We zien dat in 2021 steeds meer mensen inspiratie halen uit houtsoorten. De afgelopen jaren werd er steeds meer steen gelegd in tuinen, van tegels tot hele banken en stenen muurtjes. We zien nu juist weer een shift naar hout. Hout is toegankelijker en heeft een knusse uitstraling. Vooral lichte houtsoorten zijn aankomend jaar erg in trek. Misschien komt dat omdat veel mensen thuis zitten en niet naar de sombere grijze steen tinten willen kijken, maar behoefte hebben aan een lichtere uitstraling. 

Kruidentuintje

Een andere mooie trend in 2021 is de groententuin. Met een klein beetje ruimte kun je zelf je groenten en kruiden kweken. Een erg leuke hobby en als je een beetje creatief bent, ziet het er ook nog eens heel mooi uit. Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad. Trek je laarzen en aan en spit je tuin open. Het nieuwe jaar staat klaar voor een tuinmetamorfose.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden