eh makelaardij

Een pallet is in essentie toch vooral een zeer gewaardeerde transporteenheid

Geplaatst op

Prachtig gezicht is dat toch. Je hebt een nieuw huis gekocht en ondertussen is het zover dat de huishoudelijke apparaten die je gekocht hebt geleverd worden. De verschillende specialisten brengen de apparaten handig verpakt op een pallet jouw nieuwe droomhuis binnen. Daarmee komt de definitieve verhuizing, met speciale dank aan de zeer vasthoudende en messcherpe makelaar, nu echt in zicht.

Makelaar belt, nieuwe meubels en pallet met nieuw aangeschafte apparatuur

Gelukkiger kun je iemand amper maken. De makelaar die belt dat de koop van de gedroomde woning rond is, de aankoop van meubels en de dag dat verschillende leveranciers jouw gloednieuwe apparaten, zeer solide op een pallet geplaatst, op jouw nieuwe adres brengen. Nog steeds wordt door vervoerders gretig gebruikgemaakt van pallets, zeer praktische en gebruiksvriendelijke transporteenheden. Er zijn overigens mensen die denken dat pallets vooral bestanddelen voor de productie van buitenmeubels zijn. Dat is echter ver bezijden de waarheid. Inderdaad, een pallet wordt wel eens gebruikt voor de vervaardiging van een loungebank of tuinstel. Kijken we simpelweg naar de cijfers, dan is een pallet echter vooral een transporteenheid. Niets meer en niets minder. Pas als de pallet aan slijtage onderhevig is, komt het in beeld als bestanddeel voor leuke tuinmeubels.

Van hout of hygiënischer en uitgevoerd van kunststof?

In de meeste gevallen is een pallet van hout. In bijvoorbeeld de farmaceutische wereld wordt echter vooral gebruikgemaakt van pallets van kunststof. Dat heeft niets te maken met de kwaliteit van hout, maar meer met de factor hygiëne. Een palet van kunststof is nou eenmaal eenvoudiger schoon te maken en schoon te houden, vergeleken met een uitvoering van hout. De Europallet, een pallet van hout, geldt als verreweg de meest gebruikte pallet en is bovendien de meest bekende pallet. Sterker nog, Europallet geldt als een beschermde aanduiding, een aanduiding die overigens niet alleen betrekking heeft op de afmetingen maar ook op de productie specificaties en het toezicht er op. Die productie specificaties zijn erg belangrijk. Want alleen pallets die gecertificeerd zijn, komen in aanmerking voor het voor pallets bekende ruilsysteem.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden