eh makelaardij

Hoe kan ik zwam in mijn woning bestrijden?

Geplaatst op

In oudere woningen kan het voorkomen dat er zwam ontstaat. Dit is zeer schadelijk voor het huis, alle houten delen kunnen vernietigd worden door deze organismen. We willen in deze blog je graag de nodige tips geven waarmee jij je woning zwam vrij kunt krijgen. Dat is een grote investering in je huis waarmee je kan zorgen dat er geen waardevermindering optreedt of zelfs je woning onbewoonbaar wordt. Lees snel verder om het te ontdekken. 

Een specialistisch werkje 

We raden je ten sterkste af om zwam zelf te bestrijden in je woning, dit omdat het een zeer specialistisch werkje is dat op een bepaalde manier moet gebeuren, anders heeft het geen effect. Wanneer je bijvoorbeeld zwam in je vloer hebt, dan is het belangrijk dat ook de hele kruipruimte gesaneerd wordt en dat een laag van 10 meter zand onder de vloer wordt weggeschept omdat daar sporen nog in kunnen zitten van zwam. 

Grootschalige operatie 

In vele gevallen is zwambestrijding door een specialistisch bedrijf een grote operatie die je hele woning gaat betreffen. In sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat de hele woning gestript moet worden en alle houten delen behandeld. Zo zie je dat het niet echt iets is wat je zelf gemakkelijk kunt doen. 

Voorkomen van zwam 

Het is mogelijk om zwam zoveel mogelijk te voorkomen, dit kun je doen door te zorgen dat er voldoende ventilatie is in bepaalde ruimten in de woning. Wanneer het om de kruipruimte gaat is het belangrijk om te zorgen dat er geen water in staat. Dit is in oude woningen nog wel eens het geval en het is een slechte zaak. In dat geval raden we je aan om de kelder en de kruipruimte af te dichten en waterdicht te laten maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden