eh makelaardij

Hoe ontzie ik thuis het milieu wat meer?

Geplaatst op

Er zijn zoveel dingen waar we niet bij stilstaan, maar die we wel kunnen doen om het milieu te ontzien. We beperken ons vandaag tot het wonen, de huishouding, wat je daar allemaal kunt doen om het milieu te verbeteren en minder te belasten is best wel bijzonder. Met deze blog willen we je graag inspireren, zodat je beter ecologisch uit de voeten kunt, waardoor je ecologische voetafdruk kleiner is. Interessant om te weten? Lees dan snel verder om jezelf te informeren.

Zorg voor goed werkende CV-installatie 

Wanneer we het hebben over het milieu meer ontzien, dan hebben we het niet over de perfecte situatie. In vele gevallen zijn woningen die wat ouder zijn niet volledig milieuneutraal. En dat geeft ook niet, dat is iets voor de toekomst waar we naartoe kunnen werken. Maar ook in deze woningen zijn er al dingen die je kunt doen om te zorgen dat je voetafdruk in ecologische zin kleiner is. 

Denk bijvoorbeeld aan een goed werkende CV-installatie. Het is slim om elk jaar een controleur te laten komen om te kijken of het ding nog goed presteert. Daarbij is het erg handig om kalkaanslag in de CV-ketel en de rest van de installatie te voorkomen. Wanneer verwarmingsinstallaties vol met kalkaanslag zitten zullen ze minder presteren en meer energie vreten. Dit is niet alleen slecht voor je portemonnee maar ook voor het milieu. 

Je kunt kalkaanslag voorkomen door een ontkalker te installeren. Dit ding is zeer klein, je sluit het aan op de hoofdleiding in de meterkast en het doet zelf zijn werk. Bovendien vraagt het geen onderhoud. Meer weten over een waterontharder? Neem dan contact op met www.waterontharder.com.

Zorg voor goede isolatie

Je kunt nog zo’n goede CV-installatie thuis hebben wanneer je isolatie niet op orde is, Is je ecologische voetafdruk nog steeds groot. Door te kiezen voor dubbel glas, muurisolatie, een isolatieplafond en de nodige isolerende maatregelen in de vloer, zal je woning makkelijker warmte of koelte vasthouden. In de zomer en winter hoeven je airco en verwarming dan niet zo hard te werken waardoor er minder energie verbruikt wordt.

Je ziet dat door slimme aanpassingen aan je woning, waar je in sommige gevallen ook nog subsidie voor kunt krijgen, het gemakkelijker wordt om het milieu thuis wat meer te ontzien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden