eh makelaardij

Hoe richt je je open boekenkast op een mooie manier in?

Geplaatst op

Open (boeken)kasten zijn prachtig, mits je deze ook op een stijlvolle manier inricht. Een te vollen open kast oogt al snel erg rommelig. Een open boekenkast kan voor veel meer dingen worden gebruikt dan alleen voor het opbergen van boeken. Met onderstaande tips weet jij straks precies hoe jij jouw open boekenkast perfect inricht. 

Vul je je boekenkast volledig met boeken?

Koop je een mooie witte boekenkast en wil je deze volledig vullen met boeken? Zorg er dan voor dat je de boeken niet zomaar even neerzet, maar denk na over het ordenen van je boeken. Je kunt boeken op verschillende manieren ordenen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je boeken in te delen op kleur. Hierbij zet je bijvoorbeeld al boeken met een roze tintje bij elkaar, de blauw getinte boeken etc. Dit ziet er voor het oog er mooi en rustig uit. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de boeken op alfabetische volgorde te leggen op schrijver of naam van een boek. Dit oogt minder mooi, maar is wel erg handig als je vaak boeken leest en erg veel boeken hebt.

Ga je je open boekenkast gebruiken voor decoratie? 

Gebruik je je open boekenkast meer voor decoratie? Volg dan de volgende tips:

  • Tip 1: Denk na over het kleurpalet. Beslis welke kleuren decoratie je wilt combineren in de boekenkast. Door kleuren te mixen breng je wat meer leven in de boekenkast, maar zorg ervoor dat je niet te veel kleuren met elkaar gaat mixen. Je kunt er ook voor kiezen om je decoratie allemaal in dezelfde kleur te houden, zo creëer je een monotone look, wat er ook erg tof uit kunt zien. 
  • Tip 2: Ga voor decoratie items met verschillende hoogtes. Voor een speels effect koop je decoratie in verschillende formaten. Ga bijvoorbeeld de hoogte in door een fotolijstje neer te zetten, een kandelaar of een plantje. 
  • Tip 3: Maak het persoonlijk. Een prachtig afgestijlde etalage look open kast ziet er prachtig uit, maar is niet heel persoonlijk. Maak de uitstraling van de kast met de decoratie wat persoonlijker door het toevoegen van foto’s of spulletjes die voor jou persoonlijk veel waarde hebben. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden