eh makelaardij

Huis kopen in Spanje

Geplaatst op

Als Huis kopen Spanje op je lijstje staat, dan is het goed om deze lijst met voordelen eens even door te nemen. Een woning in Spanje biedt veel: een stijlvol, prachtig, winstgevend huis met uitzicht op de Middellandse Zee: dit is niet zomaar een droombeeld, maar de realiteit voor vele duizenden mensen die een huis in Spanje bezitten.

Zonnige voordelen

Er zijn veel voor de hand liggende voordelen aan een dergelijke investering, niet in het minst de kans om het hele jaar door in de zon te liggen, een leuk klein appeltje voor de dorst en een thuis weg van huis. Maar wat zijn de verborgen voordelen die het bezitten van onroerend goed in Spanje met zich meebrengen? Naast de voor de hand liggende attracties, betekent investeren in een woning in Spanje ook…

Toegangspoort tot een nieuwe wereld

Of je nu op vrijdagmiddag naar de skipistes van de Sierra Nevada wilt, op zaterdagochtend naar de prachtige stad Sevilla wilt rijden of gewoon even naar Gibraltar wilt om een paar benodigdheden in te slaan, als je een huis in Spanje bezit, hebt je veel meer te doen dan een zonnig stuk van het continent.

Je kunt er golfen, windsurfen, wandelen, paardrijden, stedentrips maken, een weekendje naar Marokko, een weekendje naar Portugal, een dagje naar Tarifa, of zelfs een autorit naar het noorden maken om Madrid, Barcelona en Valencia te bekijken. Wat je ook wilt doen, Spanje is echt een toffe plek. En het beste van alles? Als je geen energie of zin hebt om ergens heen te gaan, dan is er de Middellandse Zee, je zwembad, je favoriete bar of restaurant… het is er allemaal, precies waar je het de vorige keer hebt achtergelaten.

Een kans om echt jezelf te zijn

Niet- expats weten het nog niet, maar wonen – of veel tijd doorbrengen – in het buitenland zorgt er eigenlijk voor dat mensen zich opener gaan gedragen en denken dan ze thuis deden. Misschien klinkt dat vreemd. Misschien zou de gedachte om buiten je comfortzone te zijn, meer geremd gedrag uitlokken. Maar het tegendeel is vaak waar – wanneer mensen bevrijd zijn van de druk en de ketenen van thuis, hebben ze de neiging om echt te ontdekken wie ze zijn.

En met een prachtig huis in Spanje kunt je de grenzen van je persoonlijkheid verkennen. Misschien ben je een geweldige gastheer/gastvrouw, maar heb je dat nooit kunnen realiseren omdat je huis thuis te klein was om gasten te ontvangen? 

Een nieuwe kijk op thuis

Thuis is waar het hart is. Je hart zal Nederland misschien nooit echt verlaten, ondanks de vreugde die een huis in Spanje ongetwijfeld zal brengen. Maar het hebben van een tweede huis, een andere plek die een ander gezichtspunt biedt, kan je een heleboel nieuwe perspectieven op het leven geven.

De belangrijkste is: wat zijn je prioriteiten? Is de rat-race echt waar je je dagen mee wilt doorbrengen? Zullen je kinderen je dankbaar zijn dat je hen de kans hebt gegeven op te groeien met één voet in elke cultuur? Kun je nu de zwakheden – en sterke punten – van het leven waarderen, terwijl je geniet van de Spaanse cultuur? 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden