eh makelaardij

In hoeverre isoleren rolluiken een woning?

Geplaatst op

Rolluiken isoleren wel degelijk je woning, maar het verschilt per rolluik hoeveel er geïsoleerd wordt.  Rolluiken kunnen bijvoorbeeld met schuim worden gevuld om een efficiënte isolatie te bieden. Verder hangt de kwaliteit van de isolatie af van verschillende factoren, waaronder de dikte van de rolluikwand en het gebruikte materiaal.

Vermijd dunne en niet geïsoleerde rolluiken

Of je nu op zoek bent naar geluidsreductie of klimaatbeheersing, zorg ervoor dat je rolluiken die niet geïsoleerd en dun zijn, vermijdt. Je wilt geen concessies doen aan de kwaliteit als je op zoek bent naar isolatie. Daarom moet je investeren in een hoogwaardig rolluik dat een optimale isolatie biedt. Je kunt dit meestal al terugzien in de prijs, maar vraag voor de zekerheid altijd na bij jouw rolluiken specialist in de buurt. In wezen helpen rolluiken je ruimte te beschermen tegen licht, regen, hitte en geluid.

Reguleren van de kamertemperatuur

Een rolluik van goede kwaliteit kan helpen bij het reguleren van de binnentemperatuur. De zonnestralen kunnen vrij gemakkelijk door normaal glas heen dringen. De oppervlakken in je kamer zullen deze stralen absorberen en vervolgens weer uitstralen in de vorm van warmtestraling.

Houten jaloezieën laten ongeveer 75% van de stralingswarmte de kamer binnenkomen. Dubbele beglazing houdt de luchtwarmte buiten en de stralen binnen. Een rolluik die ook bedoeld is om te isoleren, zal ongeveer 60% van de koeling of het warmteverlies kunnen blokkeren. Ze hebben dus voordeel in zowel de zomer om de warmte buiten te houden, als de winter om de warmte binnen te houden.

Minder behoefte aan airconditioning

Doordat je met een rolluik de warmte of koude buiten je huis laat, heb je automatisch minder nodig om binnen de temperatuur ook nog te regelen. Dat betekent dan weer dat je niet of nauwelijks gebruik hoeft te maken van andere elementen zoals airconditioning. Zeker als je een raam hebt dat zich richt op het westen, dan zal het installeren van een geïsoleerd rolluik een prachtige investering zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden