eh makelaardij

Let op deze randzaken bij het kopen van een nieuwe woning

Geplaatst op

Het kopen van een nieuwe woning is altijd een spannend moment. Er zijn veel afwegingen te maken. De prioriteiten kunnen flink verschillen. Echter, raden we toch aan om op deze randzaken te letten wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Het is belangrijk om ook op de randzaken te letten, zodat je goed voorbereid straks je woning in kan gaan. Zo weet je zeker dat je met je nieuwe woning straks goed zit. Ontdek de belangrijkste randzaken door snel verder te lezen.

Let op de locatie

Voor veel mensen is de locatie belangrijker dan het huis zelf. Het is ook zeker een aspect dat niet onderschat mag worden. Want hoe leuk, gezellig en prachtig je droomhuis kan zijn. Het is niet fijn om overal ver vandaan te wonen. Het leven gaat naast het huis uiteraard gewoon door. Daarnaast is het handig voor de kinderen om ook dichtbij scholen, sport en andere sociale activiteiten te wonen.

Tel het aantal kamers

Het aantal slaapkamers en badkamers is het belangrijkste. Met hoeveel personen ben je van plan er te gaan wonen? Met een groot gezin is een extra badkamer heel handig en het juiste aantal slaapkamers. Mocht je nog geen kinderen hebben, maar staat dit wel op de planning op de lange termijn? Dan zou je kunnen overwegen om hier ook al rekening mee te houden bij het uitzoeken van een woning.

Verkoopwaarde

Mocht je nu al vrij zeker weten dat dit niet je laatste woning zal zijn, dan raden we aan om goed te kijken naar de verkoopwaarde op de lange termijn. In veel wijken en steden wordt er veel bijgebouwd. Hierdoor zal de waarde van jouw woning vanwege zijn positionering alleen maar stijgen. Met een lang termijnplan kan het je dus flink wat opleveren waarmee je later op bijvoorbeeld je oude dag je droomhuis mee kunt financieren.

Extra huisonderdelen

Naast de woning zelf komen veel aanvullende huisonderdelen bij de koop kijken. Namelijk de tuin, garage en denk bijvoorbeeld aan een tuinhuis. Dit geeft extra waarde aan de woning. Vergeet dus niet om deze zaken goed te controleren voordat je overgaat tot koop. Mocht bijvoorbeeld een tuinhuis beschikken over flink achterstallig onderhoud, dan raden we aan om te kijken naar nieuwe en leuke tuinhuizen bij onlinetuinhout.nl. Zo zorg je ervoor dat het complete plaatje straks klopt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden