eh makelaardij

Leuk design voor de kinderkamer

Geplaatst op

Vandaag gaan we het hebben over de inrichting van de kinderkamer. Wat kun je doen om de kamer van je kind een stuk interessanter te maken. Er zijn zoveel mogelijkheden om de kinderkamer op een toffe manier in te richten. We nemen een aantal tips met je door in deze blog. Laat je dus vooral inspireren door de tips. 

Vloerkleden

Wat heb je nu werkelijk aan vloerkleden? Je hoort er positieve en minder positieve dingen over. Sommige mensen zeggen dat ze veel stof vangen, anderen zeggen weer dat ze zorgen voor de nodige zachtheid tijdens het spelen van je kinderen. Het is waar dat je de kleding moet stofzuigen. Natuurlijk is het bij een laagpolig vloerkleed een stuk minder het geval dan bij een hoogpolig. Daar moet je zelf even een keuze over maken. Maar je kunt er niet omheen dat een vloerkleed ook zorgt voor de nodig sfeer in een kamer; je kinderkamer is compleet met een kleed op de vloer. 

Muurstickers

Vind je egale, geverfde wanden maar een beetje saai, dan is het mogelijk om muurstickers aan te schaffen. Met deze stickers wordt het mogelijk om allerlei leuke figuren en natuurlijke elementen (bomen, vogels) op je muur te laten verschijnen. Zo wordt de kinderkamer echt een leuke plek waar je kind de fantasie helemaal de vrije loop kan laten. 

Veiligheid

Als het om de veiligheid van je kind gaat, dan zijn er tal van dingen die je kunt doen in de kinderkamer om deze hier te garanderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: 

  • Afdekplaatsjes op hooggeplaatste stopcontacten
  • Een hekje voor de deur en de trap, zodat ze niet van de trap vallen 
  • Zorg ervoor dat je gebruik maakt van natuurlijke en niet giftige verfsoorten
  • Let erop dat meubels behandeld zijn met natuurlijke lak 

Dit zijn tal van dingen die je kunt doen. Maar wees zelf ook kritisch in je specifieke situatie: is er nog meer wat je zou kunnen doen? 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden