eh makelaardij

Patronen met epoxyvloeren

Geplaatst op

Epoxy vloerverf maakt het gemakkelijk om vrijwel elk oppervlak te personaliseren en te beschermen, en deze veelzijdigheid stimuleert creativiteit. Wees niet bang om creatief te zijn met een ontwerp waarmee je ruimte opvalt. De opvallende zwart-witte dambordvloer is een beroemd voorbeeld van een opvallend ontwerp met epoxyverf, maar het is slechts een van de vele mogelijkheden. 

Een symmetrisch patroon herhalen

Je opties voor ontwerpen met een vloercoating zijn vrijwel oneindig, maar soms is een eenvoudig herhalend patroon de meest effectieve manier om je ruimte te verbeteren. Dambordvloeren worden geassocieerd met restaurants, keukens en garages. In deze ruimtes met veel verkeer wordt veel gemorst en wordt er veel belopen, en epoxyvloerverf maakt het onderhoud eenvoudig en geeft de vloer meer karakter en dimensie.

Misschien wil je echter iets geavanceerder. Het enige verschil tussen een effen schaakbordvloer en een zich herhalende werveling van overlappende cirkels is de grootte en vorm van elk afzonderlijk kleurgedeelte. Sommige patronen zijn complexer dan andere, maar uniforme herhaling is het belangrijkste element. Je kunt je eigen vloerpatroon creëren met elke combinatie van effen kleuren en je kunt zelfs decoratieve vlekjes, wervelende effecten of speelse afbeeldingen toevoegen. Je hebt slechts een paar essentiële gereedschappen nodig om ervoor te zorgen dat het patroon symmetrisch en uniform is. Investeer in een zware schilderstape om elke kleur apart te houden en om morsen te voorkomen. Gebruik ook een meetlint om tijdens het hele proces nauwkeurige metingen uit te voeren. Je begint met een laag vloerverf die het hele oppervlak bedekt. Gebruik vervolgens tape om de secties te beschermen die die kleur behouden. Je kunt identieke kopieën van een vooraf opgemeten sjabloon, zoals een rechthoek of halve cirkel, vastplakken, of de tape zelf gebruiken om strepen te maken en de randen van grotere secties te beschermen. 

Verbetering van een buitenvloer

Epoxypatronen zijn ook perfect voor terrassen, zwembad terrassen en andere buitenvloeren die meestal geplaveid zijn met poreuze stenen, houten balken of tegels. Epoxy stelt je in staat om het uiterlijk van deze oppervlakken te simuleren zonder afzonderlijke stukken te leggen of om hun uiterlijk te verbeteren en te beschermen met een natuurlijk ontwerp. Antislip verzegelingen op waterbasis en zuurvlekken zorgen ervoor dat je vloer nog steeds bestand is tegen de elementen en bestand is tegen slijtage, en ze voegen ook een opvallende afwerking toe die de kleuren van je epoxyvloer verbetert. Als je wilt dat je buitenvloer een natuurlijke uitstraling behoudt die past bij de omgeving, heb je eigenlijk meer creatieve vrijheid. Marmer, steen, hout en andere natuurlijke materialen zitten vol met “imperfecties” en unieke texturen die zich niet steeds herhalen. Profiteer hiervan door verschillende kleuren of decoratieve vlekjes te combineren en door verschillende technieken te gebruiken om de verf over het oppervlak te verdelen. Als je bijvoorbeeld een steen of betonoppervlak in meerdere rechthoekige secties plakt, hoef je je geen zorgen te maken over het creëren van exact hetzelfde marmereffect in elke sectie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden