eh makelaardij

Tips bij het inrichten van je nieuwe huis

Geplaatst op

Een huis inrichten is erg leuk, maar ook erg lastig als je het nog nooit hebt gedaan. Daarom geven we je in deze blog tips, zodat jij jouw droominterieur kunt bewerkstelligen. Schakel geen dure stylist in, maar doe het allemaal lekker zelf! Lees gauw verder.

Stel een maximaal budget op

Om een huis te kopen of huren moet je diep in de buidel tasten. Om het huis vervolgens naar wens te maken kost ook nog eens een rib uit het lijf. Daarom is het verstandig om een budget te bepalen en een plan te maken. Ga je samenwonen? Stel dan duidelijke afspraken op over hoe jullie de kosten gaan dekken. Als je een budget hebt is het ook een stuk makkelijker winkelen. Je weet immers al snel welke dingen te duur zijn.

Ga voor comfort

We zien vaak dat mensen een huis in gaan richten, maar het huiselijke vergeten. Wat we hiermee bedoelen is dat ze het ideale plaatje in hun hoofd hebben en er vervolgens achterkomen dat ze allemaal dingen hebben gekocht die eigenlijk helemaal niet comfortabel zijn. Uiteindelijk moet je ook in je nieuwe huis kunnen leven. De hele dag op modieuze – maar harde –  plastic stoeltjes zitten is dan niet ideaal. We raden ook zeker aan om te kijken naar een topdekmatras als je voor een bed aan het kijken bent. Op topdekmatrasspecialist.nl vind je verschillende toppers die jouw bed nog comfortabeler maken. Ze beschermen je bed ook waardoor hij langer mee gaat.

Kies een kleurenpalet

Als je een huis in gaat richten is het verstandig om een thema te kiezen. Doe lekker inspiratie op bij andere interieurs en spit woonmagazines door. Wat je hier vaak ziet is dat er een verband zit in de kleuren die gekozen worden. Houd je van knus? Dan zijn aardse tinten aan te raden. Als je van fris houdt, dan kun je voor felle kleuren kiezen. Het spreekt voor zich dat een bruine leren bank vloekt bij een appeltjes groene muur. Zoek daarom die nuance en balans op. Dit doe je door een kleurenpalet te kiezen en vanuit die basis je meubels en verf te kiezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden