eh makelaardij

Tips om je huis voor de lange termijn veilig te houden

Geplaatst op

Ben je van plan om voor een lange termijn van huis te zijn? Dan zullen de volgende tips helpen om je huis veilig te houden tegen inbraakpogingen. Inbrekers worden namelijk steeds slimmer. En zodra ze doorhebben dat jouw woning onbewoond is dan ben je ineens een interessant doelwit. Dit wil je het liefst natuurlijk vermijden. Lees snel verder en doe je voordeel met onze anti-inbraak tips.

Breng je naaste buren op de hoogte

Je buren kunnen erg behulpzaam zijn tijdens de vakantietijden. Bespreek met je naaste buren wanneer men op vakantie gaat. In de periode dat jij weggaat kan er een buur een oogje in het zeil houden. Daarnaast raden we aan om de post te sorteren en eventueel het gras bij te houden. Op deze manier geef je een signaal dat er nog steeds mensen in deze tijd thuis zijn. Vooral in vakantietijd zijn inbrekers op zoek naar verwaarloosde woningen.

Signalen dat je thuis bent

Door de buren wat simpele klusjes te laten doen helpt al heel goed. Je kunt nog een stapje verder gaan door je woning er iets bewoonbaarder uit te laten zien. Ruim dus niet alles volledig netjes op. Laat bijvoorbeeld een koffiemok staan of de tuinslang in de tuin. Je kunt zelfs een lichttimer installeren die in de avond even een paar keer aan gaat. Zo lijkt het net of iemand nog thuis rondloopt.

De wereld kijkt mee

We doen het allemaal: vakantieberichten op social media. Natuurlijk ideaal om mooie herinneringen vast te leggen en te delen met anderen. Echter, pas op met wie je dit dus allemaal deelt. Mocht je een openbaar account hebben dan kan dus letterlijk iedereen meekijken, waaronder inbrekers. Controleer de openbare instellingen van je social media-accounts en die van je gezinsleden.

Huisbeveiliging

Het spreekt voor zich om alles voor de vakantie goed op slot te doen. Doe dit bij alle deuren en ramen. Je kunt overwegen om extra slotwerk te installeren op makkelijk benaderbare ramen. Je zult je verbazen waar je van buitenaf allemaal bij kan. Doe een rondje rondom het huis en zet bijvoorbeeld de containers binnen. Zo kan dit niet als opstap gebruikt worden om bij de eerste verdieping. Ben je onzeker van je huisbeveiliging? Neem contact op met slotenmaker Amsterdam voor advies. Ze stellen een beveiligingsplan op om je huis optimaal te beveiligen en je bent gelijk op de hoogte van alle zwakke plekken van je beveiliging.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden