eh makelaardij

Tips voor een betere en gezondere indeling in de slaapkamer

Geplaatst op

Ben je op zoek naar een nieuwe inrichting voor je slaapkamer? Dit is meestal een lastige uitdaging. Niemand heeft namelijk zin om alle meubels in een keer te vervangen. We zetten een aantal tips op een rij waarmee je stapsgewijs je eigen slaapkamer indeling kan upgraden naar een betere en gezondere omgeving. Dit hoeft niet eens een dure investering te zijn, met een aantal basisveranderingen kom je namelijk al aardig ver. Het gaat uiteindelijk om de indeling, het gebruik en het uitzoeken van een juiste matras.

Slaapkamer indeling

De slaapkamer heeft uiteraard het hoofddoel om je nachtrust te pakken. Zorg ervoor dat dit dan ook altijd de hoofdfocus blijft van de kamer. Dat betekent geen overgroot gebruik voor een werkruimte, zitruimte of een plek om juist veel TV te kijken. Zodra je toe bent aan de nachtrust en de slaapkamer binnenstapt moet het bed het centrale punt zijn van de kamer. Het is belangrijk dat je de kamer hier ook verder op afstelt. Zoals verduisterende gordijnen en geen los slingerende rommel.

Verwijder onnodige spullen

We vullen onze slaapkamers met steeds meer spullen. Zoals een bureau, zitstoelen, tv, computer en allerlei andere technologieën. Het is tijd om hiervoor een andere plek in huis te zoeken. Het klinkt verleidelijk om s ’avonds in bed voor het slapen gaan om nog even een film of serie te kijken. Maar eigenlijk is dit heel slecht voor je slaappatroon. Voor het slapen gaan moet je juist een rustgevende aanlooppatroon hebben waarbij je eerst goed tot rust komt. Het kijken naar en beeldscherm houd je juist alert en vraagt veel van je concentratievermogen. 

Gezonde slaappatroon

Hoeveel uur slaap jij per nacht? Afhankelijk van de intensiteit van je levensstijl is het gebruikelijk om tussen de 7 en maximaal 9 uur slaap te pakken in de nacht. Het is gewenst om dit in een stabiel patroon te doen. Mocht je de laatste tijd slecht slapen, dan is het aan te raden om een vast slaappatroon te hanteren. Zelfs in het weekend. Ook al is er drang om uit te slapen. De vermoeidheid wordt juist tegengegaan door een vast slaappatroon te hanteren.

Bed en matras

Oké, je hebt alle onnodige spullen verwijderd uit je slaapkamer en gekozen voor een vast slaappatroon. Nu gaan we het hebben over het centrale meubelstuk van je slaapkamer. Namelijk je bed. Het matras is zelfs waarschijnlijk belangrijker. Welk matras past goed bij jou? Er zijn talloze verschillende matrassoorten. Veel slaapproblemen worden opgelost door een juiste matras te vinden. Wist je dat een matras 5 tot 10 jaar meegaat? Het is aan te raden om na 5 jaar gebruik na te gaan of de matras nog mee kan. Ga op onderzoek uit en ontdek welk matras voor jou het beste ligt. Zorg dat je zoveel mogelijk verschillende matrassen gaat uittesten, zoals een traagschuim matras.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden