eh makelaardij

Tips voor een succesvolle verhuizing in 2021

Geplaatst op

Het jaar 2020 is goed geweest voor makelaars en verhuisbedrijven. Er zijn namelijk ontzettend veel huizen verkocht en de huizenmarkt staat nog steeds op zijn kop. Probeer in de randstad maar eens een droomhuis te vinden, grote kans dat iemand anders je voor is. Heb je toch een huis gevonden en ben je klaar om te verhuizen? Lees dan deze blog, waarin we tips geven voor een succesvolle verhuizing. 

Verhuisbedrijf

De allerbelangrijkste tip is om een goed verhuisbedrijf te kiezen. Misschien denk je dat je alles wel even in de achterbak gooit, maar je zult er snel achter komen dat dit niet te doen is. Mensen onderschatten namelijk wel eens hoeveel ze eigenlijk bezitten. Het aantal boeken, pannen, kleren en andere bezittingen stapelen al snel op. Met een auto zul je tientallen keren heen en weer moeten rijden. Een goed verhuisbedrijf zorgt ervoor dat alles zonder schade aankomt bij je nieuwe huis en ze ontnemen de stress van het fysiek verhuizen. 

Maak een checklist

Een succesvolle verhuizing begint bij een goede planning. Zoals boven al genoemd kan een verhuisbedrijf je al veel stress schelen, maar het is ook belangrijk dat je zelf alles goed op orde hebt staan. Maak daarom een checklist van alles wat je moet verhuizen, alles wat je weg wilt gooien en alles wat je nog moet regelen. Het liefste met datums erbij zodat je een houvast hebt. Dit geeft je de mogelijkheid om een deadline te stellen aan je verhuizing. 

Gooi spullen weg die je niet meer gebruikt

Verhuizen naar een nieuw huis betekent vaak ook dat je een soort van nieuwe start maakt. Dit is dus je kans om onnodige spullen weg te gooien. Wees kritisch op wat je nu al bezit en gooi liever teveel weg dan te weinig. Sommige spullen hebben een emotionele waarde, dat begrijpen we goed, maar veel spullen gebruik je eigenlijk nooit en nemen alleen maar ruimte in beslag. Deze spullen kun je dus eigenlijk gewoon weg gooien. Een opgeruimd huis geeft namelijk rust. Ook is het natuurlijk makkelijker bij de verhuizing, omdat je minder mee hoeft te nemen. Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad, succes met je verhuizing en geniet van je nieuwe huis!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden