eh makelaardij

Tips voor het inrichten van je garage voor autofanaten

Geplaatst op

In je nieuwe garage kan het op dit moment nogal een kale vlakte zijn. Je bent namelijk net in je nieuwe woning getrokken en je hebt nog niet helemaal in je hoofd hoe je jouw ruime, nieuwe garage wilt gaan inrichten. In deze special voor autofans geven we je een aantal tips om jouw garage goed en handig in te richten.

Laat je auto sprankelen in het midden van de garage

Ondanks dat het misschien onhandig klinkt, is het toch handig om in het midden van de garage ruimte vrij te houden voor je auto. Je bent immers fan en je moet genoeg ruimte hebben om te werken aan jouw auto. Sleutel vergt bewegingsvrijheid, dus zorg ervoor dat je genoeg ruimte vrijhoudt om gemakkelijk langs de auto te kunnen lopen.

Ga de hoogte in

Omdat jouw auto het middelpunt is, kun je het beste de wanden goed gebruiken voor het opstellen van klusmateriaal, onderdelen en tools. Jij als autofan hebt waarschijnlijk een grote hoeveelheid (reserve)onderdelen die je misschien zelfs op een autosloperij op de kop getikt hebt. Auto onderdelen nemen nu eenmaal veel ruimte in, dus dat wil je ergens kwijt. Je kunt voor de onderdelen het handigste gebruik maken van een stevige stelling, waarbij je de volledige wandhoogte gebruikt.  

De beste strategie voor het opbergen van tools is om een laag van multiplex toe te voegen over de gipsplaat of kale noppen. Dat geeft je een doorlopend bevestigingsoppervlak, zodat je gemakkelijk planken etc. kunt monteren, items op een ruimtebesparende manier kunt schikken en meer spullen aan de muur kunt hangen of plaatsen.

Bewaar het volgende NIET in jouw garage

Er zijn een aantal dingen die je niet in jouw garage wilt opslaan, wegens bijvoorbeeld stank, brandgevaar of insectenoverlast.

·         Verfopslag: Extreme kou of hitte kan het verpesten. Sla blikjes op in een meer gematigde omgeving.

·         Propaanopslag: Een vonk kan de dampen ontsteken. Propaantanks moeten altijd buiten worden bewaard.

·         Papierwaren: Ze zijn een magneet voor kakkerlakken en andere insecten. Verplaats ze naar de voorraadkast.

·         Koelkast: Het is een enorme energieverspilling in ruimtes die niet geïsoleerd zijn.·         Huisdiervoer: Ratten en andere dieren eten het eruit en komen erin. Bewaar het in een verzegelde container binnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden