eh makelaardij

Veilige CV-ketel is essentieel voor je gezin

Geplaatst op

Bij cv (ketel) onderhoud utrecht helpen ze je graag verder aan een veilige CV-ketel. Voor de veiligheid van je gezin is het erg belangrijk dat je ketel geregeld gecheckt wordt. We nemen de tips met je door in deze blog. 

Problemen vinden voordat ze escaleren

Kleine problemen kunnen uitgroeien tot grote problemen als ze onbeheerd blijven of worden genegeerd. Door ervoor te zorgen dat je boiler goed werkt, kunt je geld besparen op toekomstige reparaties. Een technicus kan eventuele kleine problemen opsporen en verhelpen, zodat grootschalige storingen en dure reparaties in de toekomst worden voorkomen.

Je kunt geld besparen op je rekeningen

Hoewel een onderhoudsbeurt een huishoudelijke uitgave is, kun je er geld mee besparen. Een technicus voert een groot aantal controles uit om ervoor te zorgen dat je boiler efficiënt werkt, waardoor je na verloop van tijd geld bespaart. Een efficiëntere boiler kost minder om te gebruiken, maar dit hangt ook af van de leeftijd en het type.

Het duurt niet lang

Voor iets dat zo belangrijk is en je geld kan besparen, duurt het niet lang, ongeveer 20 minuten. Als het klaar is, laat je technicus een checklist met informatie over de boiler achter, dus zorg ervoor dat je die goed bewaart zodat je er later nog eens naar kunt verwijzen.

Wat komt er kijken bij een ketelbeurt?

Een monteur zal beginnen met het inspecteren van je ketel en de bediening om ervoor te zorgen dat ze goed werken. Daarna controleert hij op mogelijke corrosie en lekken, controleert hij of de gasdruk goed is en test hij de rookgasafvoer om er zeker van te zijn dat er geen onveilige rook vrijkomt.

Al met al zijn het zeer handige tips om toe te passen. De veiligheid van je gezin komt voorop en daarom is het handig om rookmelders en koolstofmonoxidemelders aan te schaffen. Zo zit je altijd safe, ook wanneer er toch (de kans is klein) een probleem met de ketel zich zou voordoen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden