eh makelaardij

Vloeren in verschillende ruimtes

Geplaatst op

Vloeren voor een specifieke ruimte maken een enorm verschil. Hardhouten vloeren zijn tegenwoordig super populair, maar het is niet altijd de beste optie als het gaat om onderhouden. Als het aankomt op vloeren binnen je huis, heb je ontzettend veel opties. In deze blog vertellen we waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste vloer in verschillende ruimtes.

Keuken

Veel mensen beschouwen de keuken als het hart van het huis. Het is niet alleen de plek waar je maaltijden bereidt, maar ook een populaire plek om samen te komen voor de gezelligheid. Helemaal als je een kookeiland of een open concept hebt. In deze drukke ruimte is het belangrijk om een type vloer te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is. Bovendien zal je hier wel eens wat laten vallen of lekken, dus is een waterdichte optie cruciaal. Een goede keuze voor in de keuken is een gietvloer. Doordat het geen naden in de vloeren zitten is de vloer heel makkelijk te onderhouden en het geeft een industriële look.

Badkamer

Ook voor de badkamer geldt dat je een waterdichte vloer moet kiezen. Keramische tegels of natuursteentegels gemaakt van kalksteen, marmer of graniet zijn populaire keuzes voor in de badkamer. Voor een goedkopere optie zijn vinyltegels ook geschikt, maar die zijn minder duurzaam als eerder genoemde opties.

Woonkamer

In de woonkamer heb je tientallen mogelijkheden. De juiste keuze hang vooral af van jouw persoonlijke voorkeur en welke sfeer je wilt creëren in je huis. Sommigen houden van de warmte en duurzaamheid van hardhout of tegels. Anderen geven de voorkeur aan het klassieke gevoel van vloerbedekking. De beste manier om de opties te beperken, is door het budget te bepalen en goed om je heen te kijken naar inspiratie. Belangrijk is om de vloer wel af te stemmen op de andere ruimtes in je huis voor continuïteit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden