eh makelaardij

Waar moet je naar kijken wanneer je een nieuwe woning uitzoekt?

Geplaatst op

Er zijn verschillende zaken waarnaar je moet kijken als het gaat om het uitkiezen van een nieuwe woning. Hoewel een groot deel van de criteria vrij persoonlijk zullen zijn, zoals de wens voor bijvoorbeeld een tuin op het zuiden of een grote badkamer, zijn er ook verschillende punten waar je naar moet kijken die meer in het algemeen van belang zijn en dus voor nagenoeg iedereen wel belangrijk zijn om naar te kijken. In deze blog willen we je daarom graag een lijst geven met welke punten belangrijk zijn wanneer je een nieuwe woning gaat uitzoeken.

Nota bene: deze punten gelden ook voor wanneer een woning wordt verhuurd, al zijn dan doorgaans de onderhoudskosten voor de verhuurder. Houd hier rekening mee wanneer je overweegt een woning te verhuren in Amsterdam.

Wees op de hoogte van achterstallig onderhoud

Een verkoper is bij wet verplicht om te vertellen wat de gebreken zijn aan hetgeen hij verkoopt. Een autoverkoper mag dus bijvoorbeeld niet verzwijgen dat de auto die hij verkoopt problemen heeft met de boordcomputer. Ditzelfde geldt ook wanneer het gaat om vastgoed. Een verkoper of makelaar moet altijd vertellen wanneer er problemen zijn. Wanneer het gaat om het onderhoud, dan is dit een wat meer grijs gebied. Vaak wordt wel verteld wanneer de CV-ketel voor het laatst is onderhouden, aangezien dit vaak nogal een kostenpost is. Maar ander onderhoud aan bijvoorbeeld de houten vloer, hoeft hierbij niet per se vermeld te worden. Let er dus goed op dat je weet waar je, na de aankoop van de woning, mee te maken krijgt wanneer het gaat om onderhoud.

Let op de locatie

Het is niet alleen de vraag wat er allemaal in het huis en de tuin speelt, maar het is minstens net zo belangrijk om te weten in wat voor buurt de woning komt te staan. De mate waarin je met plezier in de woning woont, hangt immers ook voor een groot deel af van hoe het is om in een dergelijke buurt te wonen. Als het een buurt is waar regelmatig opstootjes zijn of vaak wordt ingebroken, dan kun je daar zo maar stukken minder prettig wonen. Houd hier dus rekening mee wanneer je een woning uitzoekt en vraag de verkopende partij dan ook om meer informatie te geven over de buurt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden