eh makelaardij

Waarom is de Amfa4000 eigenlijk milieuvriendelijk?

Geplaatst op

Er zijn veel plekken op de wereld waar waterontharders gebruikt moeten worden omdat het water hard is. Dit betekent dat er veel kalk in het water zit en dat is niet goed voor apparaten en voor de leidingen in je woning. Het is niet onveilig om kalk in water te drinken, maar het is ook niet per se wat je wilt. Het kan de smaak beïnvloeden. In deze blog gaan we je vertellen waarom een Amfa4000 kopen een slim en ecologisch verantwoord idee is. 

Welke waterontharder moet je nemen?

Het is erg slim om te gaan voor een waterontharder die werkt met magnetische straling. Dit komt omdat een andere waterontharder, die met een ionenwisselaar werkt, zout nodig heeft om te functioneren. Het nadeel van deze waterontharder is dat het zout in het oppervlaktewater terechtkomt. Ook komt het vaak terecht in het grondwater. Op deze manier ontstaat er een verzilting van het zoete water en dit is niet goed voor mensen en dieren omdat die afhankelijk zijn van zoetwater. Wanneer je werkt met een waterontharder die op magneten draait is het wel milieuvriendelijk.

Energie besparen 

Het is erg fijn dat je met een waterontharder energie kunt besparen. Hoe zit dit precies? Het is eigenlijk heel gemakkelijk. Je kunt met een waterontharder voorkomen dat er kalkaanslag komt in apparaten die op elektra werken en waar water doorheen gaat. Wanneer bijvoorbeeld de vaatwasser of afwasmachine vol kalkaanslag komt te zitten, zullen ze slecht presteren en heel veel energie gaan vragen. Daarbij gaan ze ook eerder stuk. Dat willen we natuurlijk niet want de prijzen van deze apparaten liggen natuurlijk behoorlijk hoog. 

Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalk in het water opgelost blijft zitten en zich niet hecht aan de leidingen van je woning en in apparaten gaat zitten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden