eh makelaardij

Waarom resin floors zo populair zijn tegenwoordig?

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn resin floors of gietvloeren zijn bijzonder populair. Waar ligt dit aan? In deze blog gaan we aan je uitleggen wat precies de redenen zijn waarom de gietvloer zo populair is. Lees snel met ons mee en doe je voordeel met de tips die we je geven. 

Voordelen van de gietvloer

Er zijn verschillende voordelen verbonden met een gietvloer we nemen ze even met je door:

Gietvloeren zijn door een chemische samenstelling erg belangrijk in de industriële context geweest, ook in de medische context komen ze vaak voor omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor gietvloeren of resin floors in huis. Je kunt ze met stevige schoonmaakmiddelen schoonmaken, al raden we je af om dit thuis te doen, beter kun je gewoon met allesreiniger en warm water de boel even dweilen.

Een gietvloer is gemaakt van kunststof en daardoor flexibel waardoor hij meebeweegt met warmtewerking. Dit laatste is wanneer een verwarming uitzetten door de warmte en daarna weer krimpt door de afkoeling. Wanneer je een betonvloer hebt dan heb je het risico dat deze gaat scheuren, een gietvloer doet dit niet.

Omdat de vloer gemaakt is van kunststof is hij verkrijgbaar in alle kleuren die je maakt voorstellen aangezien kunststof heel gemakkelijk in een bepaalde kleur te maken is.

Het minimalistische karakter van de gietvloer maakt hem erg geschikt om ingepast te worden in een Scandinavisch of industrieel interieur. Zo is de gietvloer een goede basis waarop je het interieur kunt inrichten.

Milieuvriendelijkheid gietvloer 

Veel mensen vragen zich af of een gietvloer wel zo milieuvriendelijk is, aangezien deze van kunststof gemaakt is. Twee dingen zijn niet bij belangrijk: een gietvloer gaat erg lang mee dus hij is duurzaam. Ten tweede is het zo, dat wanneer een gietvloer aan het einde gekomen is, dat deze ook gerecycled kan worden. Niet in de cradle-to-cradle zin van het woord, dit omdat het proces om kunststof te maken nog onomkeerbaar is. De restanten van de vloer kunnen wel gebruikt worden in andere producten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden