eh makelaardij

Wat is de beste plek voor een TV in de woonkamer?

Geplaatst op

In vrijwel elke woonkamer in Nederland is een televisie terug te vinden. Wanneer je een woonruimte voor het eerst gaat inrichten, dan is de locatie van de TV een belangrijke keuze. Hierop baseer je waar de zitplekken terecht komen. En deze keuzes beïnvloeden vaak weer de rest van de indeling van de woonkamer. De locatie van de TV is dus een van de eerste keuzes die je maakt. Maar wat is de beste locatie in jouw woonkamer? We helpen je graag met onze tips.

Aansluitingsmogelijkheden

Het eerste waar je naar moet kijken zijn de aansluitingen. Het verschilt vaak per tv-provider wat je precies nodig hebt. Zo kan je een COAX, ethernet of draadloze aansluiting hebben. Het is dan vaak handig om de TV dicht bij het aansluitpunt te plaatsen. Zo voorkom je dat je kabels straks dwars door je kamer heen moet leggen. Wil je toch liever de TV op een andere plek? Let er dan op dat je extra lange tv-kabels moet aanschaffen. Het beste is om ze dan onder de vloer of langs de rand weg te werken. Dit kan met een plint of een speciale kabelgoot.

Afstand

De afstand tot het scherm en de hoogte van de TV heeft invloed op de ideale kijkpositie. Het beste is om de TV op ooghoogte en voldoende afstand te plaatsen. Zo voorkom je dat je last krijgt van je nek. Je wilt namelijk niet constant omlaag of omhoog kijken, maar juist in een comfortabele en natuurlijke positie. Heb je een tv-meubel gekocht, maar komt de TV niet uit op de juiste hoogte? Maak dan gebruik van een handige Tv standaard van Vebos.nl. 

Uit het zicht

Wil je liever de mogelijkheid hebben om de TV uit het zicht te plaatsen? Dan zijn grotere TV-meubels met inklapkasten een ideale oplossing. Het leggen van kabels wordt hierdoor wel iets complexer. De meeste TV-meubels hebben hiervoor al een speciale uitgang achter de kast zitten. Maar hou er rekening mee dat je mogelijk een extra kabelgat moet aanmaken. Dit is afhankelijk van de andere apparatuur die je wilt aansluiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden