eh makelaardij

Wat is hardheid en slijtvastheid bij een vloertegel?

Geplaatst op

Na de aankoop van je nieuwe woning kan het zijn dat je nog niet helemaal te spreken bent over de vloertegels die er nu liggen. Ze kunnen bijvoorbeeld niet aansluiten op je persoonlijke voorkeur, of ze passen net niet bij de kleur die je jouw muren wilt geven. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over welke vloertegel je nu in welke ruimte van je huis neerlegt. We leggen je uit welke categorieën geschikt zijn voor welke ruimte in je woning.

Houd rekening met de hardheid en slijtvastheid van de vloertegel

Bij vloertegels wordt het vermogen van het materiaal om slijtage/voetgangersverkeer te weerstaan evenals krassen gemeten. De vloertegels worden vervolgens ingedeeld in een categorie die reikt van 1 tot en met 5. In de onderstaande opsomming zie je wat de weerstand van een bepaalde categorie vloertegel betekent.

Categorie 1: vloertegel niet geschikt om op te lopen

Deze categorie is niet geschikt om op te lopen. Alleen te gebruiken wandtoepassingen, zoals in de keuken.

Categorie 2: vloertegel niet intensief bewandelen

Licht verkeer of binnenmuurtoepassingen. Het beste in delen van het huis waar niet veel gelopen wordt en zeker zonder krassend vuil. Bijvoorbeeld badkamers en slaapkamers, waar het mogelijke vuil van je schoenen al beneden is achtergebleven.

Categorie 3: vloertegel geschikt voor normaal wandelverkeer

Geschikt voor ruimtes met normaal voetverkeer en kleine hoeveelheden krasvuil. Alle kamers van het huis, met uitzondering van keukens, ingangen en andere ruimtes met veel voetverkeer.

Categorie 4: vloertegel geschikt voor normaal tot zwaar wandelverkeer

Matig tot zwaar verkeer. Deze categorie vloertegels kan worden geïnstalleerd in alle ruimtes van het huis, inclusief keukens, hallen en ingangen. Dit zijn de beste vloertegels om te gebruiken, omdat ze schoonheid en functie perfect combineren.

Categorie 5: de alleskunner

Zwaar tot extra zwaar verkeer, evenals blootstelling aan krassend vuil. Werkt goed in elke ruimte van het huis.

Categorie 1 en 2 worden zelden aangeraden. Kwalitatieve verkopers van vloertegels zoals Rbtegels.nl maken daarom uitsluitend gebruik van vloertegels in de categorie van 3 tot en met 5.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden