eh makelaardij

Wat is het voordeel van flora?

Geplaatst op

We weten allemaal intuïtief dat planten goed voor ons zijn – maar in een wereld die gedreven wordt door feiten en cijfers willen we het vastgelegd zien. Wat zijn de

effecten die planten hebben op ons dagelijks leven? We nemen het met je door. 

Grote voordelen van flora in tuin

Flora in de tuin komt met grote voordelen die we hieronder graag met je doornemen. Denk aan voordelen zoals: 

– De sociale voordelen van groen, zoals de invloed van planten op onze gezondheid of de invloed van schoolcijfers.

– De milieuvoordelen van groen, de invloed van planten op de vervuiling en het creëren van een schonere wereld.

– De economische voordelen van groenvoorzieningen, zoals de invloed van planten op de gezondheid of op de kwaliteit van de schoolgebouwen.

De sociale voordelen van groene ruimten

Wat doet flora voor onze kwaliteit van leven? We nemen het met je door.

– Privacy en rust. Goed geplaatste beplantingen bieden privacy en rust door de drukke straat af te schermen. Geluiden dempen en het verminderen van schittering door koplampen.

– Minder criminaliteit en een groter gevoel van eigenwaarde. Studies over een periode van 30 jaar in gemeenschappen, buurten,woningbouwprojecten en gevangenissen laten zien dat er bij de bevordering van landschapsarchitectuurprojecten een duidelijke toename is van

zelfrespect en een afname van vandalisme.

– Stressvermindering. Een studie die is gepubliceerd in de publicatie Environment and Behavior (Vol. 35:311.330) geeft aan dat “… groene ruimtes kinderen in staat stellen om duidelijker te denken en meer te doen.

– Voordelen voor de gezondheid. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de tuinbouw op menselijk niveau belangrijk is: een lagere bloeddruk, vermindering van spierspanning in verband met stress, verbetering van de aandacht en vermindering van gevoelens van angst en woede of agressie.

– Een goede landschapsarchitectuur verhoogt de aantrekkingskracht van de gemeenschap. 

– Groene ruimten creëren gemeenschappen. Studies uitgevoerd door het Laboratorium voor 

De Universiteit van Illinois Urbana-Champaign geeft aan dat groene ruimten hechte gemeenschappen creëren en het welzijn verbeteren – en daarmee verhogen ze de veiligheid.

Hoe kun je zelf je ¨steentje¨ bijdragen? 

We raden je aan, als je je steentje bij wilt dragen aan een goed milieu, om planten en bloemen te planten in je voor- en achtertuin (wanneer je die hebt natuurlijk). Op deze manier kun je profiteren (in het klein, maar als iedereen het doet…) van de hierboven genoemde voordelen. We raden je aan om niet alles dicht te tegelen. Dat is voor mens en dier geen goed idee. Wel is het heel mooi om een gedeelte met tuintegels te decoreren. Je kunt gemakkelijk tuintegels online kopen. Blijf onze blogs volgen. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste tips. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden