eh makelaardij

Wat worden de tuintrends in 2021

Geplaatst op

In deze blog doen we een voorspellende blik op de tuintrends van 2021. Corona heeft op alles een grote impact gehad, zo ook op ons gedrag in de tuin. Goed om te weten als je net een nieuw huis hebt gekocht en/of je de tuin wilt (her)inrichten. Lees gauw verder en doe inspiratie op!

Je eigen voedsel kweken

Nu we allemaal in “lockdown” zitten, is het belangrijk dat we dingen hebben om naar uit te kijken. Een kruidentuin of groentetuin is de perfecte manier om je niet te vervelen en om iets te hebben om naar uit te kijken. Als je een nieuwe tuin aan gaat leggen, kun je ervoor kiezen om een gedeelte te serveren voor voedsel. Je hebt helemaal niet zoveel ruimte nodig als je zou denken. De meeste groenten kun je op een klein oppervlak kweken. De fruitbomen zijn natuurlijk een ander verhaal. Een appel of perenboom is vrij ingrijpend. We kijken vaak op stadstuinieren.nl voor handige tips om in kleine ruimtes te tuinieren. Zij leggen uit hoe je zelfs in de stad je eigen voedsel kunt kweken (gewoon op je balkonnetje). 

Tuinhuisjes en overkappingen

Om dezelfde reden als hierboven genoemd, zien we steeds meer tuinhuisjes en overkappingen die geplaatst worden. Mensen zijn immers veel meer thuis en willen de ruimte die ze hebben goed benutten. Met een overkapping in de tuin creëer je een mooie omgeving om buiten te genieten met een paar vrienden. Zowel in de winter als in de zomer heb je hier profijt van. In de winter heb je natuurlijk wel een mooie vuurpit of kachel nodig. Deze dingen zijn niet goedkoop, maar omdat we niet meer op vakantie kunnen, hebben we mooi kunnen sparen. Daarom zien we in 2021 deze trend doorzetten. We zien zelfs een stijging in het aantal verkochte jacuzzi’s. Mensen durven nu die luxe aan te schaffen.

Hoge schuttingen

Wat heel gek is, is dat we een trend zien opbloeien waar mensen meer privacy wensen. Eigenlijk is dit een beetje tegendraads. Je zou verwachten dat mensen nu meer behoefte krijgen aan contact, maar we sluiten ons juist meer op. We zien daarom een trend in de heggen en schuttingen die steeds hoger worden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden