eh makelaardij

Wat zijn de voordelen van een waterontharder eigenlijk?

Geplaatst op

Over de hele wereld zijn er gebieden waar er veel kalk in het water zit en waardoor er verschillende problemen ontstaan met apparaten en een lelijke kalkaanslag zich afzet op de oppervlakte in de douche bijvoorbeeld. Er is gelukkig een optie om dit allemaal tegen te gaan. In deze blog willen we je daar meer over vertellen. 

Waterontharder kopen: een goed idee!

Er zijn diverse voordelen verbonden met het aanschaffen van een waterontharder.  We nemen ze hieronder even met je door. Van de volgende voordelen kun je direct profiteren:

  • Een waterontharder zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag zich afzet in apparaten. We hebben in onze woningen veel apparaten staan die behoorlijk wat geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan de vaatwasser, de wasmachine of koffiezetapparaten. Deze laatste kunnen bijzonder in de papieren lopen, je hebt van die hele dure koffiezetapparaten waar bonen in kunnen, waarna het apparaat in de ochtend al dan niet met een timer de bonen vers voor je maand en een heerlijke koffie maakt. Dit is natuurlijk een apparaat dat je heel lang goed wilt houden. Wanneer je voorkomt dat kalkaanslag zich in de leidingen gaat afzetten, dan zul je heel lang kunnen genieten van een koffiezetapparaat dat goed werkt en waarvan de koffie ook goed maakt.
  • De verwarmingsinstallatie in een woning gaat een stuk langer mee wanneer er geen kalkaanslag in gaat zitten. Verwarming en werken minder goed wanneer er kalkaanslag in zit, dit is natuurlijk nadelig als het gaat over de energierekening. Ook apparaten  waar kalkaanslag inzit, werken minder goed en vreten meer energie. Op deze manier zal ook je energierekening omhoog gaan aan het einde van de maand. Dit kan allemaal voorkomen worden door gebruik te maken van een waterontharder.

Ecologisch verantwoorde waterontharder 

Wanneer je gebruikmaakt van een magnetische waterontharder en niet van een waterontharder met een ionenwisselaar en zoutreservoir, dan handel je op een ecologisch verantwoorde manier. De magnetische waterontharder maak namelijk geen gebruik van zout dat uiteindelijk in het oppervlaktewater terecht komt. Uit vele onderzoeken blijkt dat het gebruik van de ionische waterontharder met zout uiteindelijk niet goed is voor het milieu, omdat het zout in het oppervlaktewater terecht komt en verzilting met zich meebrengt. Zo heb je straks een tekort aan zoetwater, dit wil je natuurlijk niet. 

Dit zijn tal van voordelen die je niet kunt negeren. Wij raden je dan ook aan om te gaan voor een magnetische waterontharder. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden