eh makelaardij

Welke dakpannen passen het beste bij mijn huis?

Geplaatst op

Wanneer het dak toe is aan een renovatie dan is het overwegen waard om het hele dak te vervangen. Dit hangt af van de staat van het dak. Als je net een nieuw huis hebt gekocht, maar het dak verkeert zich in zeer slechte staat dan raden we aan om het gelijk groots aan te pakken. Dit start met het inschakelen van specialisten in dakrenovatie in Bussum. Na de controle is het zaak om een nieuw dak uit te kiezen.

Hoe pak ik een dak vervanging het beste aan?

Een dakvervanging moet goed gepland worden. Je kunt het beste in gesprek gegaan met een ervaren en lokale dakdekker. Ben je woonachtig in Bussum? Dan start dit met het inschakelen van de specialisten in dakrenovatie in Bussum. Een dakdekker kan voor je bepalen welke onderdelen van het dak vervangen moet worden. Daarnaast kan een dakdekker advies geven in het nemen van dakpannen. Welke soorten zijn er eigenlijk?

Dakpannen soorten

Er zijn veel soorten dakpannen te verkrijgen. De meeste vervangingen bestaan uit een standaard pannendak. Deze pannen worden gemaakt van klei en worden vervolgens geplaatst op een schuin aflopend dak. Op gegeven moment zal slijtage ervoor zorgen dat een dakpan kan scheuren of barsten. In dit geval is het zaak om de dakpannen te vervangen. Door hier op tijd bij te zijn voorkom je dat er grotere schade ontstaat aan de bouwconstructie.

Shingle dakpannen

De shingle dakpannen worden over elkaar heen geplaatst. Deze pannen zijn gemaakt van duurzaam en flexibel materiaal. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om te plaatsen op een daknok, tuinhuis, dakkapel of andere rondingen en speciale dakvormen. Beschik je dus over een dak met unieke afmetingen? Dan zullen shingle dakpannen veel uitkomst bieden.

Bitumen dakbedekking

Beschik je over een plat dak? Dan raden we een bitumen dakbedekking aan. Bitumen is supersterk materiaal dat al jaren wordt gebruikt voor het bedekken van platte daken. Het is namelijk waterdicht en kleeft zich stevig vast aan de dakconstructie. Daarnaast is het materiaal elastisch. Dit zorgt voor een goede combinatie om natuurlijke elementen zoals water goed af te weren. Bij een bitumen dakbedekking is het van belang dat deze regelmatig wordt gecontroleerd op scheurtjes. Een klein scheurtje zorgt al voor lekkage problemen. Gelukkig is dit materiaal snel te herstellen door een dakdekker.

Kunststof dakbedekking

Bij lichtere constructies wordt er veelvuldig gekozen voor kunststof dakbedekking. Een goedkoop en bruikbare dakbedekking. Echter, is een kunststof dakbedekking gevoelig voor natuurlijke elementen. Zoals koude en warme temperaturen. Houdt rekening dat een dak gemaakt van kunststof om de paar jaar een dakrenovatie nodig kan hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden