eh makelaardij

Zijn zonnepanelen ook voor mijn woning rendabel?

Geplaatst op

Over zonne-energie zijn veel voordelen te benoemen. Je zult ongetwijfeld merken dat er steeds meer woningen te vinden zijn die beschikken over zonnepanelen. Voor veel woningen is het namelijk rendabel om te beschikken over zonne-energie. Maar geldt dat ook voor jouw woning? Ontdek het met de informatie in deze blog. Zonnepanelen zijn namelijk op meerdere manieren te installeren. Je hebt uiteindelijk zelf in de hand hoeveel je wilt investeren.

De investering in zonnepanelen 

Met zonnepanelen investeer je voor op de lange termijn. De aanschaf zal in eerste instantie een grote investering zijn. Met een goed plan kun je dit op termijn dus terugverdienen en daarna alleen meer voordeel halen uit de beschikking over een eigen energievoorziening. In de eerste jaren ben je dus bezig met het terugverdienen, alle jaren daarna bespaar je ontzettend veel op de energierekening. Je moet dus goed nagaan of je voor een lang termijn gaat wonen in je woning met zonnepanelen. Ga je het huis toch verkopen? De zonnepanelen zorgen er dusdanig voor dat de waarde van je woning stijgt dat je het aankoopbedrag in dit geval alsnog kan terugverdienen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je vroegtijdig de woning toch gaat verlaten.

Hoe snel verdien ik mijn investering terug?

Per woning zal een plan op maat gemaakt moeten worden. Op deze manier krijg je inzage hoe snel je jouw investering kan terugverdienen. Wanneer je minder rendement kan behalen dan de buurman, dan hoef je nog niet te schrikken. Want in meerdere vormen kan ook voor jou zonnepanelen alsnog rendabel zijn. De gemiddelde tijdsduur van het terugverdienen van een investering in zonnepanelen ligt tussen de 5 en 8 jaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Wanneer je twijfelt of je zonnepanelen kan laten plaatsen op jouw dak, ga dan in gesprek met een specialist. De beste zonnepanelen in Friesland worden gelegd door APSolar. Zo wordt er bij het opstellen van een plan gekeken hoe je het maximale rendement haalt. Heb je een plat dak? Geen zorgen, je kunt eenvoudig gebruik maken van metalen stellingen waardoor ze alsnog in een juiste hoek richting de zon geplaatst kunnen worden. Ontdek de mogelijkheden door contact op te nemen met een zonnepanelen specialist.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij eh-makelaardij.nl nemen we je mee langs tal van interessante zaken omtrent vastgoed.

Contactgegevens

Via info @ eh-makelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden